Leikkiväen menneet hankkeet ja toiminnat

 
 

Verkkoväki  – lisää Leikkiväkeä verkossa



Verkkoväki  – lisää Leikkiväkeä verkossa 2021–2024 on Stean rahoittama hanke, joka ajoittuu vuosille 2021-2024. Verkkoväki-ryhmän toiminta on päättynyt.

Verkkoväki on tarkoitettu pääkaupunkiseudulla asuville 18–29-vuotiaille nuorille aikuisille, jotka kaipaavat tukea oman suuntansa löytämiseen. Ryhmään otetaan 6–8 nuorta aikuista, ja sitä luotsaavat Leikkiväki ry:n ohjaajat.

Verkkoväki kokoontui kolmena päivänä viikossa, tiistaista torstaihin, pääasiallisesti aamupäivisin. Lisäksi osallistujat saivat tarvittaessa yksilöllistä tukea, etänä sekä kasvotusten. Ryhmä tapasi alkuun etänä. Kauden edetessä pienryhmä tapasi myös livenä ja sen jälkeen alettiin tutustua Leikkiväen ryhmätoimintaan Malmin toimipisteessä.

Viimeinen ryhmä alkoi lokakuussa 2023 ja päättyi helmikuun 2024 lopussa

Viimeinen Verkkoväki-ryhmä alkoi lokakuussa 2023. Ryhmän kausi on päättynyt.

Verkkoväki-ryhmä sopi erityisen hyvin nuorille, joille isossa ryhmässä aloittaminen tai kotoa lähteminen on ollut haastavaa. Ryhmä kokoontui Google Meet -alustalla. Tavoitteena on ollut, että osallistujat siirtyvät vähitellen kasvokkaiseen toimintaan. Siirtyminen Leikkiväen muuhun toimintaan on tapahtunut porrastaen ja jokaisen yksilöllistä tilannetta huomioiden. Myös muunlaisten jatkopaikkojen etsimiseen sekä erilaisiin arkisiin haasteisiin on tarjottu tukea.

  • Kaipaatko luovaa tekemistä?

  • Ahdistaako kotoa lähteminen?

  • Haluaisitko päiviisi rytmiä?

  • Olisiko kiva jutella samassa tilanteessa olevien kanssa etänä?

Verkkoväki tarjoaa:

  • Luovaa tekemistä, mm. kuvaa, liikettä, kädentaitoja ja kirjoittamista.

  • Taitoja mm. itsetuntemuksen ja -ymmärryksen vahvistamiseen

  • Konkreettista apua monenlaisissa arkisissa haasteissa.

”Kuulun johonkin. Olen saanut sisältöä elämään. Päivät ei mössäänny niin paljon keskenään. Voin osallistua, vaikken pääsisi kotoa.”

“Oli paljon helpompi kohdata ihmisiä verkon kautta, vaikka kameran käyttö vähän ahdistikin alussa. Olen saanut rohkeutta sosiaalisiin tilanteisiin.”

Ryhmän käytännöt ja toiminnan sisällöt

Toiminnassa huomioidaan osallistujien erilaisia lähtökohtia ja kiinnostuksen kohteita. Vaikka toiminnassa painottuu luova tekeminen, taiteellista osaamista ei edellytetä. Ryhmään on jokainen tervetullut omana itsenään, moninaisista taustoista ja kaikkien mahdollisten olojen kanssa. Noudatamme turvallisemman tilan periaatteita. Voit käyttää ryhmässä sitä nimeä, jolla haluat tulla kutsutuksi.

Verkkoväessä käytetään mm. kuvallisia ja kirjoittamistehtäviä, valokuvausta, muovailumassaa/savea ja erilaisia rentoutusharjoitteita. Näitä käytetään itsetutkiskelun ja omien pohdintojen tukena sekä tutustumisen välineinä. Tarvittavat materiaalit saat meiltä. Tapaamiskerrat voivat sisältää myös pelailua, leikkiä, mielikuvaharjoitteita ja musiikin sekä podcastien kuuntelua nivottuna erilaisiin tehtäviin. Välillä ryhmässä ulkoillaan, jolloin kukin voi osallistua ulkoilutehtäviin omassa lähiympäristössään. Yhteistoimisto- ja siivousajoilla jokainen voi edistää omia hoidettavia asioitaan kotonaan, ja tarvittaessa saada tällöin ohjaajan tukea etänä.

”Ihanaa, kun täällä kysytään miten OIKEASTI voit, ja huomataan, jos yrität kierrellä.”

Toiminta on vapaaehtoista. Toivomme kuitenkin ryhmässä aloittavilta halua osallistua säännölliseen, viikoittaiseen toimintaan. Toiminta jatkuu saman ryhmän kanssa helmikuun 2024 loppupuolelle asti.






Starttipaja toimi lähtöalustana nuoren jatkopolulle

Starttipaja on päättynyt toukokuussa 2024. Starttipajalla 18–29-vuotiaat nuoret tutkivat itselleen sopivaa jatkopolkua ryhmässä ja valmentajan vahvalla tuella.

Starttipaja toimi omana 6–8 henkilön pienryhmänä Kallion toimipisteellä.

Starttipajalla tutustuttiin yhdessä erilaisiin opiskelu- ja työmahdollisuuksiin, käytiin retkillä esimerkiksi kouluissa ja työkokeilupaikoissa sekä tutustuttiin omiin vahvuuksiin ja mielenkiinnon kohteisiin. Yhdessä toteutettiin myös projekteja Leikkiväen muuhun toimintaan ja sen ulkopuolelle.

Myös Starttipajalla näkyivät Leikkiväen keskeiset asiat: hyödynnetään luovia menetelmiä, kuten kirjoitusta ja kuvallisuutta ja leikkiä.